Когато спазваме режим за намаляване на теглото си, всички ние искаме да има някое вълшебно хапче, което да ни помогне бързо, лесно и без лишения да се отървем от излишните килограми. Звучи прекрасно, но знаем, че такова не съществува и трябва да се потрудим за да постигнем мечтаното тяло. Липсата на магически помощник обаче далеч не означава, че не можем да подпомогнем отслабването си и то с достъпни и безопасни хранителни добавки. Ще обърнем внимание точно на един подобен вид суплементи – фет бърнърите.

 

Какво е фет бърнър

Фет бърнър (от англ. fat burner) е хранителна добавка, подпомагаща процеса на изгаряне на мазнините. Фет бърнърите обикновено съдържат различни съставки, като кофеин, растителни екстракти (зелен чай, гарциния камбоджа и други), L-карнитин, витамини и минерали. Тези съставки могат да помогнат за повишаване на енергията, ускоряване на метаболизма и по-бързото изгаряне на мазнините, особено в съчетание с добър тренировъчен и хранителен режим.

Тези хранителни добавки могат да бъдат комплексни – комбинация от най-често използваните съставки, или еднокомпонентни, тоест съставени само от едно активно вещество.

 

Как фет бърнърът ви помага

Както споменахме, тези суплементи не са вълшебни и няма да изгорят множество калории вместо вас, но могат да са ви полезни по няколко начина:

  • Намален апетит – потискането на апетита е предпоставка за консумация на по-малко калории на ежедневна база, което в дългосрочен план означава и намалено телесно тегло.
  • По-добро физическо представяне – комплексните формули, особено тези със съдържание на кофеин, могат да спомогнат за повишаване на  енергийните ви нива и концентрацията. Това от своя страна означава по-качествена и пълноценна тренировка.
  • Увеличена термогенеза – фет бърнърите могат да помогнат за повишаване на метаболизма чрез термогенния си ефект. Така мазнините биват използвани за енергия и изгаряни по по-ефективен начин, който също подпомага процеса на отслабване.


Най-добрият фет бърнър

На пазара се предлагат различни хранителни добавки за отслабване. Може да срещнете фет бърнър за мъже или фет бърнър, специално предназначен за жени. Изборът зависи изцяло от личните ви предпочитания и нужди, както и дали и какви други добавки, витамини и минерали приемате. Когато избирате фет бърнър за отслабване, обърнете внимание на активните вещества в състава му и на тяхната концентрация в доза. Колкото по-висока е концентрацията, толкова по-силен ще бъде ефектът на добавката. Изберете такъв, който едновременно ще спомогне за потискане на апетита ви, но и ще ви даде голяма доза енергия за по-интензивна тренировка. Предлагаме ви два варианта на марките Naturalico и Nutrend, с изпитано действие.