Лятото е почти тук и вече ни се хапва нещо вкусно и освежаващо. А кой е най-летният десерт? Разбира се, че сладоледът. Ние обаче залагаме не на какъв да е сладолед, а на протеинов, и то домашно приготвен.

На много места може да намерите готови смеси за протеинов сладолед. Те обаче далеч не са толкова здравословни и вкусни, както този, който можете сами да приготвите вкъщи. Затова ви предлагаме една бърза, лесна, вкусна и пълноценна рецепта за сладолед без захар.

Необходими продукти за една порция*

  • 1 доза Naturalico Whey Protein - използвахме вкус ванилов сладолед, но би се получило чудесно и с някой от другите.
  • 1-2 с.л. фъстъчено масло, а ако обичате да експериментирате, може да използвате и някои от продуктите, които ще намерите в края на рецептата.
  • 3-4 с.л. прясно, ядково мляко или вода за да се получи кремообразна консистенция.
  • 1 банан нарязан на кубчета и предварително замразен

*Увеличете пропорционално продуктите, ако искате да приготвите по-голямо количество. 

Начин на приготвяне

Сложете всички необходими продукти в блендер и миксирайте, докато се получи гладка, хомогенна смес. Ако е необходимо може да увеличите или намалите количеството на течността. Полученият протеинов сладолед можете да консумирате веднага или да приберете във фризера за около час, като разбърквате периодично.

Насладете се на здравословен, протеинов, вкусен сладолед. Той е чудесен начин за приемане на дневната ви доза протеин след тренировка или пък просто сладко изкушение в края на работния ви ден!