Този уикенд (09.10. - 10.10) в хотел Маринела за първи път ще се проведе Balkan Grand Prix - грандиозно състезание и невероятен спектакъл по културизъм към федерацията NPC. Това ще е първото по рода си състезание, което се провежда в България, и ще даде възможност на най-добре представителите си да получат сертификати, с които могат да се състезават към тази федерация и извън България. Състезанията от NPC се отличават с невероятната си сцена и освен високите стандарти при оценяването на атлетите, публиката винаги е сразена и от пищността на самото събитие.

 

 

За наша огромна чест една от състезателките в категория Бикини ще бъде Йоана Жилкова, която вече няколко години е рекламно лице на хранителни добавки Naturalico и не спира да жъне успехи. За последните две години състезателната биография на Йоана Жилкова включва:

  • 14 състезания, от които 11 международни като Olympia Spain, Worldwide European Championship, Arnold Classic Europe, Worldwide Championship и други
  • 9 златни медала, като най-скорошния спечели в Аликанте, Испания през август 
  • 4 сребърни 
  • 3 бронзови 

Програмата на Balkan Grand Prix вече е ясна. Състезателните категории ще бъдат в неделя (10 октомври), а часовете за всяка една може да намерите в официалния сайт на състезанието тук: https://balkangrandprix.com/ 

Преди това в събота ще има семинар с  IFBB Pro Nicolas Vullioud и среща с Nelson Lopes. Цялото събитие ще се проведе под строги мерки срещу разпространението на Ковид 19, а от организаторите обещават грандиозно шоу за всички зрители. 

Част от участницте в Balkan Grand Prix, между които и нашето момиче Йоана Жилкова, дадоха интервю за sportal.bg по-рано днес. Какво всъщност представлява живота и подготовката на един професионален бодибилдинг атлет вижте във видеото на колегите от sportal.bg Цялото състезание ще се предава на живо през платформата на sportal.bg, а за нашите приятели и последователи ще има ексклузивни кадри и новини от събитието и представянето на Йоана. 

Цялото интервю за Balkan Grand Prix вижте тук: https://sportal.bg/video-2021100711463513837 

 

Екипът на NitroTiger