Газове, болки, подуване и цялостно чувство на дискомфорт в стомаха – това е нещо, което всеки усеща почти всеки ден. Независимо дали се дължи на силна чувствителност към определни храни или на това, че консумирате други за храносмилане храни, чувството на смоташен дискомфорт е много неприятно. За да избегнете това и да минимализирате всички стомашни раздразнения, пробвайте тези 5 натурални начина как да подобрите храносмилането и здравето на стомаха си.

 

   

 

 

                       1. Ябълков оцет
 

Ябълков оцет може да намерите в абсолютно всеки хранителен магазин. Започнете деня си с лъжица ябълков оцет, разтворен във вода със стайна температура и резенче лимон. Това ще увеличи киселинността в стомаха ви и ще ви помогне да храносмилате храната по-добре. Ако имате по-чести проблеми, правете този „ритуал” преди всяко хранене.
 

       

 

 

                      2. Джинджифил
 

Джинджифил също може да намерите във всеки хранителен магазин. Джинджифилът предотратява подуването, намалява газовете и стимулира отделянето на стомашни сокове, така че да може да раздробите храната си по-добре. Също така отпуска мускулите, намалява стомашните болки и гаденето. Опитайте се да консумирате по едно малко парченце джинджифил с топла вода с малко мед и лимон.
 

       

 

 

                     3. Пробиотици
 

Понякога подуването и храносмилателните проблеми се дължат на лошия баланс между добрите и лошите чревни бактерии. Това може да се случи, ако сте приемали антибиотици. За да възстановите баланса, трябва да приемате качествени пробиотици. Може да намерите пробиотици във всяка аптека или магазин за хранителни добавки.
 

     

 

 

                                              4. Движете се
 

Когато не се чувствате добре и имате подут стомах, последното нещо, което ще ви дойде наум, е да тренирате. Но истината е, че това ще ви помогне. Не е нужно да правите тежка или високо интензивна тренировка. Дори и лека разходка в квартала ще стимулира храносмилателния процес.
 

       

 

 

 

                5. Баня с морска сол
 

Морската сол е подходяща не само за възстановяване след тренировка, но също така подпомага и храносмилателните проблеми.Тя е богата източник на магнезиев сулфат, който намалява възпаленията и играе важна роля в храносмилателния тракт. Добре се абсорбира чрез кожата, затова да си направите баня, е най-добрият вариант за прием. Освен това една гореща вана винаги е страхотна идея!