Меню
Кошница

NUTREND Arginine Max Caps 90 капсули

NUTREND Arginine Max Caps 90 капсули
НОВО
NUTREND Arginine Max Caps 90 капсули
L-аргинин
48,00 лв
Дан. основа: 48,00 лв
  • Stock: В наличност
  • Код: PRODUCT_10834
  • Weight: 0.12kg
  • SKU: 7597-00
  • Безплатна доставка над 75 лв до офис на еконт.
  • 100% гаранция за качество


ОПИСАНИЕ


Nutrend Arginine Max Caps:

1000 mg L-аргинин в капсула

Чиста кристална форма

Подпомага здравето на сърдечносъдовата система

Подобрява притока на кръв към работещите мускули

Поддържа здравословната сексуална активност

Може да помогне за намаляване на телесните мазнини

Повишава енергийните нива 

Притежава антиоксидантни свойства

Лесно усвоими капсули

До 45 дози в опаковка

Сред протеиногенните аминокиселини аргининът е с най-високо съдържание на азот и е важен компонент на мускулните протеини. Постигането и поддържането на положителен азотен баланс е от първостепенно значение за качествения мускулен растеж и регенерация. Доказано е, че суплементацията с L-аргинин повишава физическия капацитет на тялото и забавя настъпването на умора. Всяка капсула Nutrend Arginine Max осигурява 1000 mg L-аргинин в чиста кристална форма. 

L-аргининът е една от най-универсалните аминокиселини в метаболитно отношение. Освен че участва в синтеза на азотен оксид, L-аргининът служи като прекурсор за синтеза на полиамини, пролин, глутамат, креатин, агматин и урея. В тази връзка L-аргининът е основен компонент в цикъла на уреята – единственият метаболитен път при бозайниците, който позволява елиминирането на токсичния амоняк от организма. Орнитинът, страничен продукт на тази реакция, е прекурсор за образуването на полиамини – молекули, които са от съществено значение за клетъчната пролиферация и диференциация. Аргининът е необходим и за синтеза на креатин – основен енергиен източник за мускулното съкращение.

Много от ползите на аргинина произтичат способността му да генерира азотен оксид (NO). Азотният оксид кара клетките на гладката мускулатура да се отпуснат и да се разширят. Тъй като кръвният поток се подобрява, повече кислород и глюкоза достигат до тъканите. В резултат на това аргининът подобрява периферната циркулация и може да окаже подкрепа срещу общи циркулаторни нарушения.  

Във фитнес средите и бодибилдинга L-аргинин е една от аминокиселините, които предизвикат голям интерес. Наличието на аргинин е необходимо за синтеза на повечето протеини в организма. Освен това аргининът може да модулира освобождаването на растежен хормон чрез потискане на неговия ендогенен инхибиторен регулатор, соматостатин. Вече споменахме за връзката между аргинина и вазодилататора азотен оксид. Подобреният приток на кръв към мускулите по време на тренировка означава повече кислород и хранителни вещества, които подпомагат възстановяването и намаляват мускулните увреждания и болезненост.

Препоръчителен прием: Приемайте 1-2 капсули преди физическа активност и 1 капсула след. Приемайте с достатъчно количество вода. Да не се превишава препоръчителната доза.

Състав в 1 капсула/3 капсули: L-аргинин 1000 mg/3000 mg

Внимание: Хранителните добавки не са заместител на разнообразното и балансирано хранене. Продуктът не е предназначен за деца, бременни и кърмещи жени. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.


ОТЗИВИ

Отзиви за NUTREND Arginine Max Caps 90 капсули

Общо отзиви (0)
Кликнете тук, за да оставите отзив или коментар към продукта.