Меню
Your Cart

SWANSON Enhanced PQQ With Ubiquinol 30 меки капсули

SWANSON Enhanced PQQ With Ubiquinol 30 меки капсули
SWANSON Enhanced PQQ With Ubiquinol 30 меки капсули
SWANSON Enhanced PQQ With Ubiquinol 30 меки капсули
SWANSON Enhanced PQQ With Ubiquinol 30 меки капсули
SWANSON Enhanced PQQ With Ubiquinol 30 меки капсули
Пиролохинолин хинонс убиквинол
91,00 лв
Дан. основа: 91,00 лв
  • Stock: В наличност
  • Код: PRODUCT_4407
  • Weight: 0.20kg
  • Безплатна доставка над 40 лв.
  • безплатен подарък за ВСЯКА ПОРЪЧКА
  • 100% гаранция за качество


ОПИСАНИЕ

Оптимизирайте своята умствена и физическа активност по всяко време и във всяка възраст с двойнодействащата, енергизираща добавка на Суонсън с убиквинол.  Един от най-често срещаните симптоми сред мъжете и жените с напредването на възрастта е загубата на жизнена енергия. С течение на годините, дори тези от нас, които обикновено са в добро здраве, често откриват, че нямат нужната енергия и издръжливост. Това се случва както на умствено, така и на физическо ниво. Този факт може да има отрицателно въздействие не само върху ежедневните ни дейности, но и върху нашето здраве в дългосрочен план. Нашата подобрена формула PQQ с убиквинол(CoQ10) ще се справи с този проблем. Добавката комбинира две от най-обещаващите допълнителни хранителни вещества за стимулиране на производството на енергия на клетъчно ниво, така че да можете да поддържате жизнеността си и нивата на енергията си високи във всяка възраст и по всяко време

Убиквинол (CoQ10)

Коензим Q10 (CoQ10) е една много важна молекула за производството на енергия в клетките – тя подпомага митохондриите, органелите произвеждащи енергия в клетките, да вършат своята работа ефикасно и това в следствие води до по-добро клетъчно здраве. CoQ10 е известен още като псевдовитамин, защото не е необходимо той да се суплементира (човешкият организъм може да го произвежда) но тази молекула е важна за тялото толкова колкото са необходими витамините и приемът ѝ от хранителни добавки може да доведе до по-добро справяне и контролиране на множество медицински състояния. Приемането на CoQ10 може също така да подобри клетъчния енергиен статут и  на хора без здравословни състояния и затова тази молекула се препоръчва като един от основните суплементи, които би следвало да се приемат от повечето хора. Други имена на CoQ10 са Убиквинол и Убиквинон, защото това са различни форми, в които тази молекула може да съществува в тялото, но двата варианта могат да се преобразуват един в друг в тялото и двата могат да се суплементират от външни източници. CoQ10 също така се съдържа и в различни храни – месото (телешко, свинско, пилешко) има най-висока концентрация; рибата, млечните продукти, яйцата и ядките са по-бедни източници; растенията не са добър източник на този нутриент. Проблемът е, че най-добрата концентрация на CoQ10 е в сърдечния мускул и черния дроб на животните и тъй като повечето хора не консумират тези животински органи често, приемането на суплемент е по-практичния вариант.

Немалко болести се свързват с понижени нива на CoQ10 – фибромиалгия, пост-миокарден инфаркт, депресия, синдром на Прадър-Уили, мъжко безплодие, болест на Пейрони, мигрена, и болест на Паркинсон; честите пушачи също имат ниски нива на CoQ10. Ако човек е диагностициран с някоя от тези болести, то суплементирането с CoQ10 е препоръчително и това важи с най-голяма сила за хората преживели сърдечен удар или пациентите с фибромиалгия. Здравите хора също могат да се възползват от прием на CoQ10, тъй като молекулата може да подобри кръвния поток и да защити кръвоносните съдове от щета причинена от оксидирани молекули на холестерола, а също и да намали натрупването на плака по артериите.

Различни количества при суплементиране са тествани и дози в рамките на 30 мг до 400-500 мг е доказано да са ефективни в увеличаването на нивата на Убиквинол в кръвта и тъканите. Най-често препоръчваната доза е около 90-120 мг на ден приемана с храна, което увеличава усвояването и съхранението на молекулата. Най-добре е приемът да бъде с хранене съдържащо мазнини, тъй като CoQ10 е мастно разтворим нутриент и повечето суплементи използват мастно-базирани суспензии за доставяне на CoQ10. Съществуват и патентовани водно-базирани версии, които показват подобна биодостъпност, ефикасност и безопасност и затова е въпрос на предпочитание коя версия човек реши да използва. Относно безопасността, доказано е, че CoQ10 няма никакви странични или негативни ефекти с дози от 900 мг след дългосрочна употреба и приемът на препоръчителните дози по никакъв начин не трябва да притеснява потребителите.

Множество изследвания с хора са тествали ефектите от суплементиране с CoQ10 и те показват резултати с важни за здравето заключения. Приемът на CoQ10 може да намали нивата на оксидативен стрес в тялото, понижи кръвното налягане, подобри кръвния поток (особено при състояния характеризирани с увеличен оксидативен стрес и влошен кръвопоток), подобри състоянието и функцията на кръвоносните съдове, увеличи антиоксидантните ензими в тялото, и да подобри качеството на живота като цяло (особено на болни хора). Полезно е да се приема CoQ10 и от редовно спортуващи хора – оксидативния стрес и умората от тренировките са намалени при суплементиране с тази молекула; хора с миокарден инфаркт могат да подобрят тренировъчния си капацитет; намалена мускулна щета в следствие на интензивни тренировки също е установен ефект от прием на CoQ10; трениращите индивиди, които вземат суплемента могат да очакват намалено усещане за натоварване при спортуване, което означава, че те могат по-добре да толерират и спазват спортните си режими. Множество медицински проблеми могат да бъдат подобрени чрез суплементиране с CoQ10 – има установени сериозни ефекти за намалението на симптомите на фибромиалгия (хронични мускулни болки, умора, проблеми със съня, и болезнени и чувствителни точки по тялото) и симптомите на болестта на Пейрони (това е вид еректилна дисфункция); съществуват доказателства за намаляване на симптомите на болестта на Паркинсон, а също и за понижаване на симптомите и честотата на мигрени и главоболия; неплодородните мъже могат също да очакват покачване на тестостероновите си нива и общото качество на спермата им е подобрено с прием на CoQ10 суплементи. Като цяло, страдащите от различни болести и повечето здрави индивиди могат да се възползват от приемането на CoQ10, тъй като само позитивни резултати без никакви странични ефекти са установявани при клинични изследвания с хора.

Пиролоквинолин квинон (PQQ)

Пиролоквинолин квинон е малка витамино-подобна молекула, която се среща във всяка клетка в човешкото тяло. В наши дни тя не се приема за витамин, но преди се е смятала за един от витамините поради есенциалната си функция. Тя е част от антиоксидантната система на клетката тъй като модулира определени протеини и молекули така че тялото да може да поддържа правилен баланс между оксидативните и антиоксидативните процеси протичащи в клетката. Този баланс е важен, защото той позволява на организма да остане в хомеостаза и когато един друг антиоксидант (глутатион) „презареди” PQQ, то тази молекула може да извършва функцията си за хиляди такива про- и анти- оксидативни цикли. Това, в последствие, означава, че тялото може да издържа по-добре на неблагоприятни условия както от външен (от средата) така и от вътрешен (патологичен) характер. Другата критична функция на PQQ е да стимулира растежа, броя и ефикасността на органелите в клетката отговорни за производството на енергия - митохондриите. Здравето на тези „малки двигатели” е от изключително значение за всички телесни процеси и ползите от суплементирането с PQQ са най-вече резултат от подобрена митохондриална функция, стабилност и количество. Много проучвания с животни и хора доказват, че приемът на PQQ увеличава работоспособността на митохондриите с всякакви неврологични, сърдечни и метаболитни ползи на лице. Основните начини, чрез които PQQ задейства митохондриалното развитие активират гени, които се проучват за тяхното значение в правенето на човешкото тяло по-издръжливо, с подобрен метаболизъм и по-устойчиво на стареене. Една допълнителна важна роля на PQQ е да стимулира молекулярни пътеки и да променя функцията на протеини в клетката, за да стимулира растежа и развитието на организма (особено важно за млади хора и деца). Дефицитът на PQQ в ранна възраст е свързан със забавен растеж и развитие, които могат да бъдат коригирани чрез суплементиране (проучванията по този въпрос са все още в ранна фаза). Очевидно е, че има много потенциал във включването на тази молекула в режима на прием на добавки на даден човек.

PQQ може да се приема чрез консумацията на храни като: ферментирали соеви зърна, зелени соеви зърна, спанак, тофу, зелен чай, зелени чушки, и други. Но количеството на PQQ в храната е твърде ограничено и е много непрактично човек да се опитва да се възползва от ползите му като разчита само на тези храни. Повечето проучвания използват количества постижими само с прием на хранителни добавки. Основните ефекти от приема на PQQ открити до сега са свързани с различни системи в тялото и вземането на това вещество може да има както общи ефекти засягащи цялото тяло така и по-специфично действие при определени състояния. Пиролоквинолин квинон е доказан да намаля основни маркери за възпалителни процеси в организма на здрави хора до около 50% - очевидно това е полезно тъй като много модерни болести и състояния свързани с начина на живот се обвързват с прекомерно високи нива на възпаление. При хора страдащи от проблеми със съня PQQ може да подобри качеството на съня, да намали усещането за болка, и да минимизира стреса значително. Благодарения на функцията си в клетъчните антиоксидантни системи, установено е, че той намаля нивата на оксидиране в определени състояния и PQQ е доказан да намаля нивата на умора при възрастни индивиди, които докладват проблеми в енергийните си нива – това е най-вероятно заради функцията му в подобряване на митохондриалната работоспособност. Други потенциални ползи от приема на PQQ включват: защита от радиация, подобрена инсулинова чувствителност, и увеличена периферна (извън мозъка) неврогенеза (създаване на нови неврони).

Относно неврогенезата, голямо количество проучвания се фокусират върху действието на PQQ в нервната система и неговия ефект при различни неврологични състояния. Доказано е, че PQQ намаля прекомерното натрупване на специфични невротрансмитъри в мозъка, което е токсично за невроните. PQQ може да оказва директна невронна защита при болестта на Паркинсон благодарение на: защитата, която оказва върху количеството и функциите на митохондриите, стимулирането на антиоксидантни гени и потискането на клетъчна смърт. PQQ може също да доведе до подобрена неврогенеза и намален брой пристъпи и припадъци, които са резултат от патологично сигнализиране на различни неврохормони. Това е и причината веществото да се изследва за анти-епилептични цели. Защита от мозъчен удар и мозъчни щети е също елемент от списъка с ползи от този суплемент. От голяма важност е, че суплементирането с PQQ може да предпазва от влошаването на паметта в следствие на интоксикация с живак, липса на кислород, оксидативен стрес и остаряване. Комбинацията от Коензим Q10 и PQQ е тествана в няколко различни човешки проучвания и резултатите са обнадеждаващи. Ефекта от приема на комбинацията от двата продукта е установен да бъде по-силен отколкото суплементирането само с едното вещество за вербалната памет и когнитивната функция на изследваните индивиди. Това означава, че потребителите могат да очакват подобрение или поне поддържане на когнитивната си функция и паметта си с остаряването

PQQ е химично съединение, което има потенциала да лекува много различни медицински състояния. В същото време той се изследва и като продукт с цел превенция на болести. PQQ има потенциала да подобри сърдечно-съдовото здраве (чрез намаление на триглицеридите в кръвта), метаболитната функция (чрез увеличаване на инсулиновата чувствителност и бързината на метаболизма), костната маса (чрез понижаване на разграждането на костите), и мускулната и имунната функция. Голямата му сила, обаче, е в подобряване на енергийните нива, издръжливостта, и паметта – все неща, с които хората срещат проблеми при остаряване. PQQ е безопасен и без никакви странични ефекти когато се приемат препоръчителните дози и тъй като по-големи дози все още не са изследвани, най-добре е да се избягва предозиране. Прием от дори малки количества като 2 мг води до установяване на биоактивност на веществото, а дозите най-често използвани за описаните цели варират между 20 мг и 40 мг на ден

Други съставки: Средноверижни триглицериди, Желатин, Глицерин, пречистена вода, Пчелен восък, Карамелов цвят

Препоръчителен прием: Като хранителна добавка, приемайте по една капсула на ден с вода

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Не приемайте този продукт, ако сте бременна или кърмите

Kaneka Ubiquinol ™ е търговска марка на Kaneka Corporation

Една доза: 1 капсула

Препоръчителна дневна доза: 1 капсула


ОТЗИВИ

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош Добър
За да улесни Вашето търсене, този сайт използва бисквитки. Продължавайки, Вие се съгласявате с нашата политика за лични данни.