Меню
Кошница

SWANSON Chelated Zinc 30 мг 90 капсули

SWANSON Chelated Zinc 30 мг 90 капсули
SWANSON Chelated Zinc 30 мг 90 капсули
SWANSON Chelated Zinc 30 мг 90 капсули
SWANSON Chelated Zinc 30 мг 90 капсули
SWANSON Chelated Zinc 30 мг 90 капсули
Хелатиран цинк
23,50 лв
Дан. основа: 23,50 лв
  • Stock: В наличност
  • Код: PRODUCT_4287
  • Weight: 0.20kg
  • SKU: 5288-00
  • Безплатна доставка над 75 лв до офис на еконт.
  • 100% гаранция за качество


Етикети: SWANSON CHELATED ZINC , ,

ОПИСАНИЕ

Цинкът се счита за основно хранително вещество, което означава, че тялото Ви не може да го произвежда или съхранява. Поради тази причина трябва ежедневно да получавате достатъчно количество от него. Всъщност Цинкът е вторият най-разпространен минерал в организма, след желязото, и присъства във всяка клетка. Той е важен микроелемент, необходим за здравето на имунната система, както и за множество процеси в човешкото тяло, сред които синтеза на протеини, синтеза на ДНК и др. Нещо повече - растежът и развитието на тялото разчитат също в голяма степен на Цинка поради неговата роля в деленето на клетките. Цинкът също така е необходим за дейността на над 300 ензими, които подпомагат метаболизма, храносмилането, нервната функция и много други процеси. Неговата липса може значително да увеличи риска от бактериални и вирусни инфекции. Този продукт използва цинков глицинат. Това е хелатирана форма, при която Цинкът се свързва с хелатиращ агент – аминокиселината глицин, за да се увеличи степента на усвояване на активното вещество от организма.

Защо е необходимо да приемам този продукт?

Цинкът е минерал, който се използва от тялото за борба с инфекциите, както и за производството на нови клетки. Той е важен и за зарастването на кожата след нараняване, както и за цялостния растеж на организма. Ако тялото Ви не получава достатъчно Цинк, то няма да може да произвежда здрави, нови клетки, което от своя страна води до появата на симптоми като необяснима загуба на тегло, трудно заздравяващи рани, намалено обоняние и вкус, липса на апетит и повишен риск от инфекции. Допълнителният прием на Цинк е важен за бременните жени, тъй като подпомага правилното ембрионално развитие. Освен това двойките, които се опитват да създадат поколение, също трябва да включат Цинка към своята диета, тъй като неговият недостиг може да намали способностите за възпроизводство. Известно е, че вегетарианците страдат от по-голям риск от недостиг на Цинк, тъй като този минерал се набавя основно чрез месото. Ето защо за хората, които не консумират месо, също е препоръчително да приемат Цинк под формата на хранителна добавка.

Как действа продуктът и какви са ползите от приема му?

Продуктът доставя на организма Цинк под формата на цинков глицинат. Това е съединение на Цинк и Глицин - най-малката незаменима аминокиселина. Комбинирането на двете вещества представлява хелатирана форма на Цинка, която гарантира неговото по-добро усвояване и по-високата му концентрация в кръвта. Според изследване, публикувано в Европейското  списание за имунология, човешкото тяло се нуждае от Цинк, за да активира Т-лимфоцитите (Т-клетките). Т-клетките помагат на тялото по два начина: контролират и регулират имунния отговор и атакуват заразени или злокачествени клетки. Дефицитът на Цинк може сериозно да влоши работата на имунната система, а неговият прием може да съкрати тежестта на симптомите при настинка с до 40%.  Цинкът е добре известен също така с ролята си в контрола на кръвната захар. Смята се, че Цинкът може да помогне за поддържане на нивата на кръвната захар в норма и да подобри чувствителността на тялото Ви към инсулина. Изследвания, проведени в Университета в Торонто и публикувани в списание „Neuron”, предполагат, че Цинкът има решаваща роля за регулиране на начина, по който невроните комуникират един с друг. По този начин Цинкът влияе върху нашата способност да учим и да запомняме, като подобрява умствените ни възможности. Освен това се смята, че Цинкът подкрепя работата на сърцето, подобрява здравето на очите, като намалява риска от макулна дегенерация, и увеличава плодовитостта при мъжете.

Кога е подходящо да приемаме този продукт?

Този продукт може да се приема за стимулиране на имунната защита, за предпазване от вирусни инфекции, а също така  за предотвратяване и предпазване от някои от следните симптоми:

•    Небалансирани нива на кръвната захар
•    Трудност при запаметяване
•    Невъзможност за концентрация
•    Макулна дегенерация
•    Настинка
•    Трудно заздравяващи рани
•    Високи нива на триглициридите и холестерола

Приемът на този продукт води до следните ползи:

•    Стимулира защитните сили на организма
•    Укрепва имунната система
•    Намалява риска от вирусни инфекции
•    Намалява риска от възпалителни заболявания
•    Съкращава времето за възстановяване при настинка
•    Защитава здравето на очите
•    Намалява риска от макулна дегенерация
•    Подкрепя здравето на сърцето
•    Стимулира паметта и концентрацията
•    Подпомага заздравяването на кожата при наранявания
•    Увеличава плодовитостта при мъжете

Състав на продукта:

Всяка капсула съдържа 30 мг Цинк (от TRAACS® цинков глицинат хелат)

Качество

Суонсън притежава най-високия Рейтинг "А" за безопасност от Националната асоциация за храни и хранителни продукти в САЩ. Всички продукти на Суонсън имат GMPs  сертификати за добри производствени практики. Те гарантират, че производителят използва висококачествени съставки с гарантиран произход и контрол, сигурни опаковки, чисти съоражения и спазва безопасните процедури на производство.

Как да използвате този продукт?

    Опаковката съдържа 90 капсули
    Препоръчителен прием: 1 капсула на ден с храна и вода. Приемът на Цинк на празен стомах може да причини стомашно разстройство при някои хора

Допълнителни предписания

    Да се приема като хранителна добавка
    Да не се използва като заместител на разнообразно хранене
    Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст
    Консултирайте се с вашия лекар преди употреба, ако сте бременна, кърмите, приемате лекарства, които се отпускат по лекарско предписание, или ако страдате от заболяване

Други съставки: Оризово брашно, Желатин, Глицин, Лимонена киселина, Силициев диоксид, Магнезиев стеарат

Една доза: 1 капсула

Препоръчителна дневна доза: 1 капсула


ОТЗИВИ

Отзиви за SWANSON Chelated Zinc 30 мг 90 капсули

Общо отзиви (0)
Кликнете тук, за да оставите отзив или коментар към продукта.


Разгледа ли и останалите ни промоции?
Outlast Outslim
OUTLAST Outflex
OUTLAST Ultimate Focus Formula
Outlast Promo
Pretty Woman Promo
Ostrovit Promo
Outlast 1+1 Promo