Коледа е сезонът, в който изкушенията са навсякъде – сладки, курабийки, бисквити, във всякакви форми, цветове, вкусове и аромати. И е толкова трудно да им откажеш (или да се задоволиш само с една).

Ако предпочиташ да си опечеш коледните сладки вкъщи, виж следните няколко идеи, с които да ги направиш по-здравословни и грижовни към талията. И обещаваме – вкусът им няма да пострада.

 

   Здравословни бисквитки без печене

   Време за подготовка: 20 минути

   Време за готвене: 15 минути

   18 мини хапки

   Тези здравословни не печени сладки се правят с кокосово масло и естествено подсладени с            кленов сироп.

   Съставки

   6 супени лъжици рафинирано кокосово масло, разделено
   1/4 чаша плюс 2 супени лъжици фъстъчено масло, разделено
   1/4 чаша плюс 1 супена лъжица Клас А тъмен кленов сироп, разделен
   1/4 чаша холандски процес (или тъмно) какао на пра
   1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
   1 щипка кашерна сол
   1 чаша  овес
   Инструкции

   В малка тенджера на слаб огън, разтопете 5 супени лъжици кокосово масло и разбъркайте заедно 2 супени лъжици фъстъчено масло,         1/4 чаша кленов сироп, 1/4 чаша какао на прах, 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия, 1 щипка кашерна сол. Когато се комбинира напълно, махнете от огъня и разбъркайте в 1 чаша овес. Сложете по 1 лъжица във формичките. Охладнете, докато правите топинга с фъстъчено масло.

В малка тенджера на слаб огън, разбъркайте заедно 1/4 чаша фъстъчено масло, 1 супена лъжица кленов сироп, и 1 супена лъжица кокосово масло. Слагате от фъстъчено масло върху сместа от шоколадов овес. Замразява се за 15 до 20 минути до като се охладят до сервиране. Да се съхранява в хладилник.